Bocuse d’Or Sweden

I oktober 2021 tog Restaurangakademien AB över den svenska satsningen av världens mest prestigefyllda kocktävling – Bocuse d’Or. Detta gjordes tillsammans med tidigare Bocuse d’Or tävlande Jonas Dahlbom och Tommy Myllymäki. Sedan december 2022 stod det även klart att Restaurangakademiens vd, Andreas Stenberg, är ordförande för Bocuse d’Or Team Sweden.

Det känns otroligt roligt och hedrande att få vara en del i vidareutvecklingen av den svenska satsningen i Bocuse d’Or. Genom mitt nätverk och tidigare erfarenhet ska jag verka för att det svenska teamet får samma stöttning och förutsättningar inför tävlingen som teamen i de nordiska grannländerna haft.”

– Andreas Stenberg
Ludwig Tjörnemo med sitt team och satuetten som visar att han vunnit den svenska uttagningen till Bocuse d'Or 2025

Team Sweden

Bocuse d’Or Team Sweden består av president Tommy Myllymäki, tävlingskandidat Ludwig Tjörnemo, coach Jimmi Eriksson och jury Peter Asp Jelksäter. Tillsammans har teamet äran att få representera Sverige i Bocuse d’Or 2026-2027. Vi ser förväntansfullt fram emot att följa hela Team Sweden under resan mot guldet.

Vinnaren Commis Award 2025

Alma Knez från Sturegymnasiet i Halmstad har vunnit Bocuse d’Or Sweden Commis Award 2025, tävlingen som utser Sveriges bästa kvinnliga commis. Finalen avgjordes på Münchenbryggeriet i Stockholm, där Alma tog hem segern med en rätt baserad på selleri och lamm.

De tre finalisterna, alla sistaårselever på restaurang- och livsmedelsprogrammet, hade två timmar på sig att skapa en rätt för sex personer med rot- och blekselleri som huvudråvara. Almas vinnarrätt imponerade på juryn med sin balans av smaker och teknisk skicklighet.

– Det är otroligt imponerande att se de här kockarna laga mat. De har tagit sig an tävlingsuppgiften på ett kreativt sätt som visar en mycket hög kunskapsnivå, säger Fredrik Hultgren, tävlingsledare för Bocuse d’Or Sweden Commis Award.

Alma Knez vinner Commis Award 2025