Restaurangakademien
Kunskap är en investering för livet!
Det är alltid rätt tid att ta tag i dina drömmar och utveckla dina kunskaper. Vi på Restaurangakademien erbjuder ett brett utbud av utbildningar och kurser som inspirerar och utmanar – oavsett om du vill stärka dina köksfärdigheter eller dyka djupare i vinets värld.

Aktuella kurser på Restaurangakademien
Vårens kursprogram fortsätter att utvecklas, här är några av de senaste nyheterna. Alla vårens kurser hittar du här

NYHET! Masterclass sås
Välkommen till en exklusiv masterclass där såsen står i centrum – en smakbärare som lyfter varje rätt till nya höjder. Tillsammans med den prisbelönta köksmästaren Petter Johansson samlas vi runt spisen i en intim och inspirerande chefs table-upplevelse.
Kursen är uppdelad på fristående förmiddagar, där varje tillfälle har ett eget smaktema
20/5: Ljusa, buljongbaserade såser
27/5: Djupa, mörka fondbaserade såser

NYHET! INTENSIVKURS Sommelier A, WSET Level 2
Nu lanserar vi vårt första steg i sommelierutbildningen som en intensivkurs på dagtid under en hel vecka.
Det här är en kurs som passar dig som älskar vin och vill ta ditt intresse till en ny nivå. Under kursen kommer du utforska vinprovningsmetodik och lära dig beskriva vin på djupet. I denna kurs ingår WSET Level 2.
Datum: vecka 27, 30/6-4/7 9:00-16:00

Thailändska köket
FÅTAL PLATSER KVAR. Gillar du hetta och aromatiska kryddor? Är du en flitig användare av morteln och wokpannan? Detta är kursen för dig som brinner för thailändska matlagning! Det thailändska köket är influerat av bland annat Kina, Burma och Malaysia och karaktäriseras av smakbalanser mellan hetta, syra, sötma, sälta och beska.
Datum: 29/4 17:00-21:00

NYHET! Sjömat 2.0
Under en heldag fördjupar vi oss i sjömatsteknik och matlagningslaborationer, med fokus på slakt, styckning och fileing av olika arter. Vi jobbar praktiskt med matlagningskemi, och utforskar vad som egentligen händer när fisk, skaldjur och alger möter värme och teknik. Från Maillardreaktioner till emulsioner och osmos, det här är sjömat på riktigt. Några få platser finns kvar.
Datum: 13/5 9:00-16:00
Välkommen till en unik middag med Jessie Sommarström, Nobelkocken 2024!
FÅTAL PLATSER KVAR
8 maj 2025 18:00-21:30
Restaurangakademien bjuder in till en exklusiv middag med Jessie Sommarström, ansvarig kock för Nobelfesten 2024 och en av Sveriges mest framstående kockar. Denna kväll erbjuder en unik chans att få se Jessie i köket, höra henne berätta om sin matfilosofi och sin resa inom gastronomin, samtidigt som du njuter av en 3-rätters meny inspirerad av menyn från Nobelfesten 2024.


Missa inte att söka vår YH-utbildning, Internationell sommelier och matsalschef
ANSÖK INNAN 31 MAJ
Vill du arbeta med vin och service på högsta nivå? Nu kan du ansöka till Internationell Sommelier – Matsalschef, en branschnära YH-utbildning på 200 poäng som kombinerar teori och praktik. Under utbildningen får du 16 veckors restaurangpraktik (LIA), möjlighet att träffa ledande branschprofiler och en internationell WSET-certifiering.
200 YH-poäng – teori och praktik
16 veckors LIA på restaurang
Internationell WSET-certifiering
Möjlighet att arbeta i Sverige och internationellt
Nyheter & Inspiration
Event på Restaurangakademien
Bjud in dina vänner eller kollegor till ett oförglömligt event hos oss! Vi skräddarsyr allt från middagar och dryckesprovningar till after-works, konferenser och fester – alltid anpassat efter dina önskemål.

”Restaurangakademien har under många decennier varit en naturlig mötes- och utbildningsplats för restaurangbranschen. Därför är det roligt att som VD få möjlighet att vidareutveckla och stärka företagets verksamhet.”
– Andreas Stenberg, VD