Mattias Dahl började sin karriär inom branschen som kock och köksmästare. I rollen som köksmästare frodades intresset för vin och det dröjde inte länge innan han beslutade sig för att utbilda sig till sommelier. År 2016 studerade Mattias WSET Level 4 Diploma här på Restaurangakademien, vilket i sin tur ledde till en tjänst som Dryckesansvarig redan några månader in i programmet. Utöver att vara ansvarig för våra drycker och dryckesprogram, är Mattias sedan 2021 en av våra uppskattade dryckesföreläsare. Under hans föreläsningar ligger fokus främst på att undervisa och examinera inom svensk provningsmetodik, mousserande viner samt söta och förstärkta viner. Dessutom är han ansvarig för den fördjupade provningsmetodiken.
Aktuell på Restaurangakademien med:
Grunderna inom vin | WSET Level 1
Fördjupning inom vin | WSET Level 2
Low Intervention Wine
Sommelierutbildning steg 2
Yrkeshögskoleutbildning internationell sommelier – matsalschef