”På Restaurangakademien finns det kunniga utbildare med olika bakgrund vad gäller arbete och andra vinerfarenheter.”

– Niklas Bergqvist

Niklas började sin karriär som kock. Han gjorde sin praktik i köket på Restaurangakademien, samtidigt som han studerade på sommelierprogrammet. Det dröjde inte länge innan vinintresset tog över intresset för mat. På så vis fortsatte han sina vinstudier med att läsa WSET Diploma via Grythyttan. Sedan 2013 har Niklas arbetat på Vinkällaren Grappe där han idag är ansvarig för bland annat provnings- och utbildningsverksamheten. För tillfället läser han även Master of Wine (stage 2) och är en av sexton personer i världen som har klarat Vin Italy Academys utbildning Italian Wine Expert. På Restaurangakademien lär Niklas ut om vinvärldens klassiker, stilla och mousserande liksom spritförstärkta viner. Han är även ansvarig för de delar som specifikt rör WSET, examinationer och provningsmetodik.

Aktuell på Restaurangakademien med:
Low Intervention Wine
Sommelierutbildning Steg 1
Sommelierutbildning Steg 2
Diploma in Wines
YH | Internationell Sommelier
”Cru” i Barolo
Sommelier A
Masterclass Italien
Fördjupning Chianti Classico