Jenny Kvick är sedan augusti 2022 köksansvarig på Restaurangakademien. Innan dess jobbade hon sju år som souschef på Matlabbet Urban Delis produktionskök i Sickla. Innan dess tillbringade hon nio år på Couscous Catering & Event. Efter en tid startade företaget butiken Matdistriktet där Jennys uppgift blev att skapa en buffé med ekologiska och närodlade matärätter och 2010 vann Matdistriktet årets hälsorestaurang på restauranggalan. Med 20 års yrkeslivserfarenhet från restaurangbranschen valde Jenny att ta ett nytt steg i karriären och utbildade sig till yrkeslärare inom restaurang vid Stockholms universitet. Målet var och är än idag att kunna förena sina kunskaper inom restaurangkök med att föreläsa och hålla kurser inom matlagning, kockutbildningar och medveten gastronomi för storkök.
Aktuell på Restaurangakademien med:
Köksekonomi, kalkylering & svinnhantering
Matlagningens fem grunder
Sås, en grundkurs
Skaldjur