Fördjupning Chianti Classico

Upptäck Chianti Classico – ett av Italiens mest anrika och klassiska vinområden. Det sträcker sig över flera vidsträckta dalgångar, där endast omkring en tiondel av ytan är planterad med vinrankor. Därför finns en enorm variation vad gäller altitud, jordmån och exponering för sol och vind. Även om man alltid sett stilskillnader mellan kommuner och underområden är det först i år som sådana ursprungsbeteckningar finns på etiketten.

Vi börjar med en introduktion till regionens förutsättningar och smakar på ett vin från varje nivå i den lokala kvalitetshierarkin – Annata, Riserva och Gran Selezione. Därefter provar vi 11 utvalda Gran Selezione från de nyinrättade geografiska enheterna i Chianti Classico. Medan vi smakar diskuterar vi hur klimat och jordmån speglas i vinerna.

Föreläsare: Niklas Bergqvist DipWSET

Fler intressanta dryckeskurser

Vingård i Bourgogne

Bourgogne mat och vin i kombination

Upptäck Bourgognes viner och kulinariska arv! Boka vår workshop där du lär dig kombinera mat och vin från regionens unika terroir, med en vinprovning ledd av Ulrika Karlsson. En kväll fylld av smak och kunskap

Masterclass – Italien, mer än Barolo och Brunello

Under den här masterclassen provar vi oss igenom Italiens dolda vinskatter, från mousserande viner och eleganta söta varianter till strukturerade röda med lagringspotential som kan mäta sig med de klassiska stjärnorna. 

Masterclass – En studie i Chablis

Fördjupa dig i Chablis – en av världens mest berömda regioner för Chardonnay. Lär dig om vinets historia, klimat, och unika smakprofil under ledning av Michel Jamais. Perfekt för dig som vill fördjupa din kunskap om Chablis. Vi blandar teori med provningar.

Vinglas med dryck i olika färger

Mat & vin i kombination

Att hitta den perfekta harmonin mellan mat och vin är en konst. Du får praktisk och teoretisk kunskap om hur grundsmaker påverkar vinets karaktär och hur du kan kombinera mat och vin. Kursens utmaning blir att skapa rätter utifrån tilldelade viner, där improvisation och kreativitet är nyckeln.