Mat & vin i kombination

Att kombinera råvaror med vin kan många gånger tyckas vara klurigt, men att finna en harmoni mellan en maträtt och ett vin är desto ännu mer komplext. Med rätt tillbehör och smaker kan man få sträva viner att upplevas sammetslena och halvtorra viner att upplevas torra. Man kanske rentav ska välja maten efter vinet istället för tvärtom? 

I denna kurs tillämpas det moderna sättet att välja viner, där vi utgår från hur vinet och maten upplevs i munnen. På ett praktiskt och teoretiskt plan kommer du lära dig om hur våra grundsmaker påverkar upplevelsen av vin samt hur man kombinerar mat och vin utifrån olika smaker och tillbehör. Kursens utmaning blir sedan att komponera fram olika maträtter utifrån viner som varje grupp blir tilldelad. Övningen styrs av improvisation och kreativitet!

Föreläsare:
Michel Jamais
Övrigt: I kursen tillagas rätter med fisk, skaldjur, fågel och kött vilket gör att den inte kan anpassas efter önskemål om att avstå från att äta dessa typer av råvaror. Rätterna kan heller inte göras vegetariska. I priset ingår kursmaterial, förkläde, mat och dryck.

Fler intressanta dryckeskurser

Fördjupning Chianti Classico

Under denna kväll fördjupar vi oss i Chianti Classico och utforskar hur den unika terroiren, med varierande altituder, jordmåner och solförhållanden, påverkar vinernas karaktär.

Masterclass – Italien, mer än Barolo och Brunello

Under den här masterclassen provar vi oss igenom Italiens dolda vinskatter, från mousserande viner och eleganta söta varianter till strukturerade röda med lagringspotential som kan mäta sig med de klassiska stjärnorna. 

Masterclass – En studie i Chablis

Fördjupa dig i Chablis – en av världens mest berömda regioner för Chardonnay. Lär dig om vinets historia, klimat, och unika smakprofil under ledning av Michel Jamais. Perfekt för dig som vill fördjupa din kunskap om Chablis. Vi blandar teori med provningar.

Vingård i Bourgogne

Bourgogne mat och vin i kombination

Upptäck Bourgognes viner och kulinariska arv! Boka vår workshop där du lär dig kombinera mat och vin från regionens unika terroir, med en vinprovning ledd av Ulrika Karlsson. En kväll fylld av smak och kunskap