Det här är Sommelierutbildningens första steg mot att bli diplomerad sommelier. Du kan välja att läsa kursen fristående eller som en del i Sommelierutbildningen. Mer info om hela Sommelierutbildningen hittar du här
Det här är en kurs som passar dig som älskar vin och vill ta ditt intresse till en ny nivå. Under kursen kommer du utforska vinprovningsmetodik och lära dig beskriva vin på djupet. I denna kurs ingår WSET Level 2.
Kursen omfattar:
- Provningsmetodik och sensorik. Hur man smakar och beskriver vin med hjälp av WSET Level 2 Systematic Approach to Tasting Wine® (SAT).
- Hur miljöfaktorer, druvodling, vinframställning och mognad påverkar stilen och kvaliteten på viner.
- Hur druvsorter och vinframställningsprocesser påverkar stilar av vin, Mousserande viner och starkviner.
- EU-lagstiftning för vin.
Grundläggande märkning och termer som används för att ange ursprung, stil och kvalitet. - Dryckeshistoria.
- Grundbegrepp och processer för lagring samt servering av vin.
- Introduktion till mat- och vin i kombination.
- Provningar av viner under handledning.
Efter avslutad kurs kommer du att vara en mer säker vinprovare som kan beskriva och jämföra stilarna hos viner som produceras av internationellt och regionalt viktiga druvsorter. Du kommer att veta hur man tolkar vinetiketter från de viktigaste vinproducerande regionerna i världen och hur man lagrar, serverar, smakar och kombinerar viner för att få ut det bästa av valt vin.
Pinot Noir
Zinfandel, Primitivo
Riesling
Chenin Blanc, Sémillon och Furmint
Chardonnay
Sauvignon Blanc
Gewurztraminer, Viogner och Albariño
Merlot
Cabernet Sauvignon
Syrah, Shiraz
Gamay
Grenache, Garnacha
Tempranillo
Carmenère, Malbec och Pinotage
Cortese, Garganega och Fiano
Nebbiolo, Barbera och Corvina
Sangiovese, Montepulciano
Om utbildningen
Datum: 4/3, 11/3, 18/3, 25/3, 1/4, 8/4 och 22/4 (8:30-10:30)
Tid: kl. 09:00-16:00 alla dagar (utom 22/4)
Examination: WSET Level 2 vid godkänt prov. För att få Restaurangakademiens Sommelierdiplomering krävs godkänt betyg på hela Sommelierutbildningen
Förkunskaper: Inga
Ingår i priset: Lunch, fika, kursmaterial, all dryck, examination
Pris: 9 500 ex moms
Läs till Sommelier!
Diplomerad Sommelierutbildning
Restaurangakademien, Sveriges mest etablerade utbildningsplats för sommelierer, firar 40 år 2025 och lanserar i och med det en uppdaterad sommelierutbildning som integrerar WSET Level 2 och 3. Den nya utbildningen, framtagen tillsammans med branschen, består av fyra fristående kurser, vilket ger studenterna flexibiliteten att anpassa sin utbildning efter egen takt och tid.
Att köpa hela utbildningen, dvs samtliga 4 kurser, vid ett och samma tillfälle ger ett mycket förmånligt pris.
Sommelier B – Svenska viner, naturvin, alkoholfritt, destillat och öl
Den här kursen ger en fördjupning inom dryck och kan bokas separat eller som en del av vår Sommelierutbildning. Med fokus på svenska viner, naturvin, alkoholfritt, destillat och öl ger kursen dig både teori och praktiska insikter i de senaste trenderna och traditionerna.