Knivteknik

Att hantera en kniv med rätt handlag är inte bara en kulinarisk prestation utan även en förutsättning för matlagning. Den här kursen kommer vässa din knivteknik och ge dig bättre självförtroende i köket samtidigt som din matlagning når en jämnare och högre kvalitet.

Kursen börjar med en genomgång av ergonomin, hur man ska stå och olika grepp. Vi går sedan vidare med att börja hacka, skära och tärna. Sedan går vi vidare med styckning av hel kyckling och fileing av kött och fisk. Under kursen ges en introduktion till olika typer av knivar, hur man skärper och bryner och tar hand om knivarna.

  • Knivteknik
  • Ergonomi
  • Olika typer av knivar


Föreläsare:
Joakim Lundblad
Övrigt:
 I priset ingår förkläde, mat och dryck. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost. Välkommen på plats klockan 16:30 för enklare mat innan kursen börjar.