Sås, en grundkurs

Välkommen till vår kurs ”Sås, en grundkurs ”, framtagen för dig som vill behärska grunderna inom professionell matlagning. Att förstå konsten att skapa såser, buljonger och fonder från grunden är nyckeln till att bli en skickligare matlagare och kock. Under denna kurs kommer vi att fördjupa oss i olika tekniker som är avgörande för att lyckas med olika typer av såser och fonder.

Vi kommer att utforska både varma och kalla såser med fokus på teknik och smaksättning. Kursen omfattar följande ämnen:

Från kursprogrammet:

  • Kunskap om olika buljonger och fonder
  • De fem grundläggande såserna från det franska köket
  • Översikt över olika tekniker för att tjockna såser
  • Kalla såser, dressingar och emulsionssåser
  • Smaksättning av både kalla och varma såser

Kursen avslutas med en gemensam måltid


Föreläsare:
Jenny Kvick
Övrigt:
I priset ingår förkläde, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.
Välkommen 16:30 för lättare måltid innan kursen börjar