Upptäck ett unikt utbildningspaket i samarbete mellan Restaurangakademien och Sjömatsfrämjandet. Varje kurs sträcker sig över två dagar och kombinerar teori med praktisk matlagning.
Utbildningen kan bokas som ett paket eller var för sig.
I 1.0 fokuserar vi på hållbarhet, artkännedom, näring, hygien och smak. Ni får uppleva en unik smakprovning av olika arter, tillagade på flera sätt.
I 2.0 ges en fördjupning i slakt, styckning, filéa, matlagningslaborationer och praktisk matlagningskemi.
Sjömat 1 – hållbarhet, artkännedom och smak
- En introduktion till sjömat
- Vad är hållbart fiske?
- Vad är utveckling framåt för ett mer hållbart?
- Artkännedom, säsong och smak
- Grunderna inom näring och hygien
- Tasting, sensorisk provning av sjömat, fisk, skaldjur och alger tillagat med olika metoder och temperaturer.
Övrigt: Dag 1 inleds med lunch och dag 2 avslutas med lunch.
Måltider, fika, kursmaterial ingår i priset.
Läs mer om utbildningen Sjömat 2.0