Möt Årets Kock 2023, Desirée Jaks, under en tvådagarskurs där fokus ligger på hennes favoritråvaror i säsong.
Denna kurs riktar sig till dig som är matlagare på en mer avancerad nivå eller arbetar i kök idag. Kursen erbjuder en unik möjlighet att utforska kreativiteten i köket med en begränsad mängd utvalda råvaror. Desirée kommer att guida dig genom hur du på ett hållbart sätt kan använda hela råvaran genom olika matlagningstekniker. Du kommer att få jobba med förrätter, mellanrätter och varmrätter.
Under kursens gång kommer du att:
- Skapa olika maträtter med Desirées favoritråvaror i säsong.
- Få en fördjupad förståelse för hur man använder och hanterar råvaror på ett hållbart sätt.
- Arbeta i grupper för att skapa egna maträtter och dela med dig av erfarenheter och idéer.
Kursen inleds med en inspirerande demo och genomgång av kursens råvaror under dag ett, följt av praktiskt arbete där du får förbereda och planera dina egna maträtter. Dag två ägnas åt genomförande och presentation av dina rätter, vilka sedan avnjuts tillsammans med kursdeltagarna som en gemensam måltid.
Ta chansen att lära dig av en av Sveriges mest framstående kockar och låt dig inspireras av säsongens smaker och kreativa matlagningstekniker.
Föreläsare: Desirée Jaks
Övrigt: I priset ingår förkläde, mat och dryck. Under den här kursen kommer du inte laga mat utifrån färdigskrivna recept och kommer därför inte få med dig färdiga recept hem.
Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.
Välkommen 16:30 för en lättare måltid