Tre säsonger

Denna kurs är indelad i tre kurstillfällen utspridda över ett år. Tillfällena grundar sig i de svenska säsongerna – Sensommar, Höst och Vinter – och anpassas därför efter de råvaror och tillagningsmetoder som kännetecknar varje specifik årstid.

Kursledare är Peter Asp Jelksäter. Peter är sedan oktober 2023 coach i Bocuse d’Or Team Sweden. Team Sweden tog en andra plats i Bocuse d’Or Europe i Trondheim tidigare i år och har nu siktet inställd på världsfinalen i Lyon 2025. Utöver sin roll som coach i Bocuse d’Or Team Sweden är Peter platsansvarig på Michelinkrogen Adam/Albin. Han är en engagerad och passionerad matlagare samt en stor förebild och inspiratör åt många kockar.  Under de här kursdagarna kommer hans gedigna kunskap och erfarenhet att inspirera och guida dig genom råvaror och tillagningsmetoder.

Kurstillfälle 1: Sensommar | Skördetid

  • vårkyckling
  • sensommarskörd – vad grönsakslandet & fruktträden har att erbjuda
  • färska bär
  • krondill, kantareller

Kurstillfälle 2: Höst | Skog & vilt

  • rådjur
  • rotfrukter & svamp
  • äpple
  • sjömat

Kurstillfälle 3: Vinter | Skafferi, jordkällare & kalla hav

  • svart vintertryffel
  • fisk & skaldjur
  • jordärtskocka & päron


Datum: 20/8, 22/10 & 4/2 (2025)
Föreläsare: Peter Asp Jelksäter
Övrigt: I priset ingår förkläde, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.
Välkommen 16:30 för en enklare måltid innan kursen börjar.

Information: Denna kurs är de kvarvarande tre tillfällena av kursen ”Ett år – fyra säsonger” där den första delen gick våren 2024.

Vill du inte gå alla tre dagar? Följande kurser finns med Peter

Svensk skördetid

Skördetid 21/8 17:00-22:00

Den svenska skördesäsongen ger oss ett rikt utbud av fantastiska råvaror. Under den här kursen kommer vi jobba med råvarorna när de är som allra bäst. Vi kommer fördjupa oss i matlagningstekniker som framhäver varje råvaras unika karaktär.

Skog och vilt

Skog och vilt 23/10 17:00-22:00

Den svenska höstsäsongen med råvaror från skogen och havet ger oss fantastiska förutsättningar att skapa spännande rätter och smakkombinationer. Under den här kursen kommer vi jobba med råvarorna när de är som allra bäst.