Välkommen till en spännande och inspirerande matlagningskurs där vi tar oss an konsten att tillaga fågel. Här får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper och lära dig hur du lyfter fram det bästa ur kyckling, anka, vaktel, kalkon och fler smakrika fåglar.
Lär dig teknikerna som gör skillnad
Kursen fokuserar på de unika smakerna och texturerna som olika sorters fågel erbjuder. Vi visar hur du kan tillaga fågel så att den blir saftig, smakrik och full av karaktär. Med våra tekniker och knep får du verktygen för att imponera i köket, oavsett om du lagar till vardags eller till fest.
Internationella smaker med ett lokalt touch
Under kursen får du prova på recept som hämtar inspiration från Asien, Frankrike och Norden. Lär dig hur du kombinerar kryddor och smaksättningar från världens alla hörn för att skapa måltider med det där lilla extra. Från klassiska franska ankrätter till asiatiskt kryddade kycklingfiléer och nordiskt inspirerade anrättningar – här finns något för alla smaklökar.
Föreläsare: Jesper Johansson
Övrigt: I priset ingår förkläde, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.
Välkommen 16:30 för lite tilltugg innan kursen börjar.
Fler grunder inom matlagning
Matlagningens fem grunder
Detta är en utbildning framtagen för dig som vill lära dig om grunderna inom professionell matlagning. Utbildningen är uppdelad på fem tillfällen och fokusområden: kött, fisk, sås, grönsaker och dessert. Vid varje tillfälle går vi igenom råvarukunskap, tillagningstekniker samt knivteknik och olika smakkombinationer.
Datum: 14/1, 21/1, 28/1, 10/2, 18/2
Skaldjur, separat kurs
Vill du enbart läsa kursen skaldjur?
Upptäck hemligheterna bakom att tillaga skaldjur. I vår matlagningskurs lär du dig allt från att välja rätt skaldjur till olika tillagningsmetoder och smaksättningar
Läs skaldjur, fågel och lamm i en hel kurs
Vi fortsätter vår grundkurs inom professionell matlagning, matlagningens fem grunder, med ytterligare tre tillfällen där skaldjur, lamm och fågel kommer att hanteras. Det är inget krav att ha gått Matlagningens fem grunder för att kunna gå denna. Kursen passar dig som vill lära dig grunderna inom professionell matlagning.
Lamm, separat kurs
Vill du enbart läsa kursen lamm?Under den här kursen utforskar vi lammets olika styckningsdelar, hur du väljer bästa köttet och vilka tillagningsmetoder som ger bäst resultat. Upptäck smaksättningar med influenser från Norden, Medelhavet och Mellanöstern för att lyfta fram lammets naturliga smaker.