Fransk matlagning – Tour de France

För fransmännen är omsorgsfullt och vällagad mat en självklarhet – både på restaurangen och i hemmet. Den franska bistromaten har en självklar plats i världens stora restaurangstäder, och det är lätt att förstå varför: smakrika rätter som passar perfekt med vin och som väcker njutning vid varje tugga. Men att skapa dessa rätter utan den grundläggande kunskapen kan kännas utmanande, då det kräver både tid och kunskap om råvaror.

Under den här matlagningskursen tar vi dig med på en resa genom det franska köket – från fransk finkokkonst med oxfilé provençale till rustik husmanskost som boeuf bourguignon. Lär dig de klassiska franska matlagningsteknikerna, förstå termerna, få koll på handlaget och utveckla dina färdigheter i köket.

Oavsett om du dras till den rustika franska bondmaten eller föredrar den eleganta ”nouvelle cuisine”, så har alla dessa rätter en sak gemensamt: en genuin kärlek till råvarorna. Och var annars än i Frankrike kan du njuta av en omsorgsfullt tillagad stek på en vägkrog?

Föreläsare: Julius Wallmo
Övrigt: I priset ingår förkläde, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.