Jobbar du modernt eller hållbart? Behöver du verkligen välja?
Detta är en kreativ och hållbar matlagningskurs. Under kursen djupdyker vi i säsongens bästa växtbaserade råvaror – direkt från våra lokala bönder och producenter. I kursen lär du dig jobba kreativt med att ta tillvara på hela råvaror och utmanas genom att skapa olika konsistenser, smaker och texturer av samma råvara fast med olika tillagningstekniker.
Fokus ligger på laga växtbaserade maträtter, med animalier som härliga smakförhöjningar snarare än huvudkomponenter.
Från att identifiera smakkombinationer för växtbaserade råvaror till att behärska konsten att skapa välavvägda och inspirerande rätter, kommer du att lämna den här kursen med en djupare förståelse för hållbar matlagning. Under kursens gång kommer du som deltagare att få konkreta verktyg och praktiska tips för att kunna ställa om till en mer hållbar och grön matlagning.
- Kreativ och klimatsmart matlagning
- Ta vara på säsongens bästa växtbaserade råvaror
- Konsistens, tillagningsmetoder och preservering
Datum: Datum för våren kommer inom kort
Föreläsare: Elvira Lindqvist
Övrigt: I priset ingår förkläde, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.
Utforska hållbar matlagning med Elvira Lindqvist
Ny kurs på Restaurangakademien
Upptäck konsten att skapa läckra och hållbara rätter med Elvira Lindqvist, den kreativa ledaren på restaurang Oxenstiernan i Stockholm. På Restaurangakademien introducerar vi stolt vår senaste kurs, fokuserad på hållbar matlagning med säsongens råvaror i centrum.