Under den här dagen du får fördjupa dig i den japanska konsten att stycka, spetta och grilla kyckling enligt traditionell yakitori-teknik. Under ledning av den erfarne kocken Max Westerlund Inazawa får du en unik inblick i hur varje del av kycklingen kan tas tillvara för att skapa en variation av autentiska yakitori-rätter.
Yakitori, som betyder ”grillad fågel”, är en klassisk japansk rätt som traditionellt består av olika delar av kyckling samt grönsaker, grillade över kol och serverade med en smakrik tare-sås eller salt. Yakitori är en central del av Izakaya-kulturen och är lika mycket en social upplevelse som en kulinarisk konst.
Vad du får lära dig:
- Styckning av kyckling på japanskt vis
- Japansk spettningsteknik och hur olika delar av kycklingen används
- Fundamental japansk grillteknik och temperaturkontroll
- Smakbalansering och traditionella tillbehör
Om masterclassen
När: 5/4 2025, 9:30-16:00
Föreläsare: Max Westerlund Inazawa
Övrigt: I priset ingår förkläde, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.