Japansk grillteknik – Yakitori

Under den här dagen du får fördjupa dig i den japanska konsten att stycka, spetta och grilla kyckling enligt traditionell yakitori-teknik. Under ledning av den erfarne kocken Max Westerlund Inazawa får du en unik inblick i hur varje del av kycklingen kan tas tillvara för att skapa en variation av autentiska yakitori-rätter.

Yakitori, som betyder ”grillad fågel”, är en klassisk japansk rätt som traditionellt består av olika delar av kyckling samt grönsaker, grillade över kol och serverade med en smakrik tare-sås eller salt. Yakitori är en central del av Izakaya-kulturen och är lika mycket en social upplevelse som en kulinarisk konst.

Vad du får lära dig:

  • Styckning av kyckling på japanskt vis
  • Japansk spettningsteknik och hur olika delar av kycklingen används
  • Fundamental japansk grillteknik och temperaturkontroll
  • Smakbalansering och traditionella tillbehör

Om masterclassen

När: 5/4 2025, 9:30-16:00
Föreläsare: Max Westerlund Inazawa
Övrigt: I priset ingår förkläde, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.