Matlagningens fem grunder

Detta är en utbildning framtagen för dig som vill lära dig om grunderna inom professionell matlagning. Utbildningen är uppdelad på fem tillfällen och fokusområden: kött, fisk, sås, grönsaker och dessert. Vid varje tillfälle går vi igenom råvarukunskap, tillagningstekniker samt knivteknik och olika smakkombinationer.

Kurstillfälle 1: Grunderna inom kött

  • Råvarukunskap om gris & nöt
  • Detaljstyckning och skärtekniker
  • Tillagningsmetoder för de olika styckningsdetaljerna
  • Genomgång av olika tillagningstekniker och temperaturer/ kärntemperaturer
  • Tillagning av olika förrätter och varmrätter

Kurstillfälle 2: Grunderna inom fisk

  • Råvarukunskap om fisk
  • Filea och stycka rund- och plattfisk
  • Genomgång av olika tillagningsmetoder och temperaturer/ kärntemperaturer
  • Tillagning av olika förrätter och varmrätter

Kurstillfälle 3: Vegetariskt grönsaken i fokus

  • Råvarukunskap om grönsaker
  • Råvarukunskap om utvalda torkade baljväxter
  • Genomgång av olika tillagningsmetoder och temperaturer/ kärntemperaturer
  • Tillagning av olika förrätter och varmrätter

Kurstillfälle 4: Grunderna inom sås

  • Kunskap om olika buljonger och fonder
  • De franska kökets fem grundsåser
  • Genomgång av olika tekniker för redning
  • Kalla såser, dressingar och emulsionssåser
  • Smaksättning av kalla och varma såser

Kurstillfälle 5: Dessert på restaurang

  • Råvarukunskap inom konditori
  • Genomgång av desserttekniker för kalla och varma desserter
  • Tillagning av desserter anpassade för à la carte och fest


Datum: Tisdag 14/1, tisdag 21/1, tisdag 28/1, måndag 10/2, 18/2 17:00-22:00
(Välkommen 30 minuter innan kursstart för lite snacks innan kursen)
Föreläsare: Johan Jakobsson (kurstillfälle 1 & 2), Jenny Kvick (Kurstillfälle 3 & 4), Jesper Johansson (Kurstillfälle 5)
Övrigt: I priset ingår förkläde, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.
Early Bird: 5 platser släpps till ett Early Bird-pris med 20% rabatt. Denna bokning går ej att avboka eller kombinera med andra erbjudanden. Bokas senast 8/11 2024

Fler grunder inom matlagning

Matlagning

Skaldjur, fågel & lamm

Vi fortsätter vår grundkurs inom professionell matlagning, matlagningens fem grunder, med ytterligare tre tillfällen där skaldjur, lamm och fågel kommer att hanteras. Det är inget krav att ha gått Matlagningens fem grunder för att kunna gå denna. Kursen passar dig som vill lära dig grunderna inom professionell matlagning.  

Skaldjur, separat kurs

Vill du enbart läsa kursen skaldjur? Upptäck hemligheterna bakom att tillaga skaldjur. I vår matlagningskurs lär du dig allt från att välja rätt skaldjur till olika tillagningsmetoder och smaksättningar.

Fågel, separat kurs

Vill du enbart läsa kursen fågel? Utforska vår matlagningskurs om fågel och lär dig att tillaga kyckling, anka, vaktel och kalkon med professionella tekniker. Inspireras av smaker från Asien, Frankrike och Norden. Perfekt för hemmakockar som vill ta sina färdigheter till nästa nivå!

Lamm, separat kurs

Vill du enbart läsa kursen lamm?Under den här kursen utforskar vi lammets olika styckningsdelar, hur du väljer bästa köttet och vilka tillagningsmetoder som ger bäst resultat. Upptäck smaksättningar med influenser från Norden, Medelhavet och Mellanöstern för att lyfta fram lammets naturliga smaker.