Matlagningens fem grunder

JUST NU! Early Bird, 20% rabatt på begränsat antal platser. Boka senast 8/11 2024

Detta är en utbildning framtagen för dig som vill lära dig om grunderna inom professionell matlagning. Utbildningen är uppdelad på fem tillfällen och fokusområden: kött, fisk, sås, grönsaker och dessert. Vid varje tillfälle går vi igenom råvarukunskap, tillagningstekniker samt knivteknik och olika smakkombinationer.

Kurstillfälle 1: Grunderna inom kött

  • Råvarukunskap om gris & nöt
  • Detaljstyckning och skärtekniker
  • Tillagningsmetoder för de olika styckningsdetaljerna
  • Genomgång av olika tillagningstekniker och temperaturer/ kärntemperaturer
  • Tillagning av olika förrätter och varmrätter

Kurstillfälle 2: Grunderna inom fisk

  • Råvarukunskap om fisk
  • Filea och stycka rund- och plattfisk
  • Genomgång av olika tillagningsmetoder och temperaturer/ kärntemperaturer
  • Tillagning av olika förrätter och varmrätter

Kurstillfälle 3: Vegetariskt grönsaken i fokus

  • Råvarukunskap om grönsaker
  • Råvarukunskap om utvalda torkade baljväxter
  • Genomgång av olika tillagningsmetoder och temperaturer/ kärntemperaturer
  • Tillagning av olika förrätter och varmrätter

Kurstillfälle 4: Grunderna inom sås

  • Kunskap om olika buljonger och fonder
  • De franska kökets fem grundsåser
  • Genomgång av olika tekniker för redning
  • Kalla såser, dressingar och emulsionssåser
  • Smaksättning av kalla och varma såser

Kurstillfälle 5: Dessert på restaurang

  • Råvarukunskap inom konditori
  • Genomgång av desserttekniker för kalla och varma desserter
  • Tillagning av desserter anpassade för à la carte och fest


Datum: 14/1, 21/1, 28/1, 11/2, 18/2
(Välkommen 30 minuter innan kursstart för en lättare måltid )
Föreläsare: Johan Jakobsson (kurstillfälle 1 & 2), Jenny Kvick (Kurstillfälle 3 & 4), Jesper Johansson (Kurstillfälle 5)
Övrigt: I priset ingår förkläde, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.
Early Bird: 5 platser släpps till ett Early Bird-pris med 20% rabatt. Denna bokning går ej att avboka eller kombinera med andra erbjudanden. Bokas senast 8/11 2024