Medveten gastronomi för storkök

Vill du skapa lustfyllda, vällagade och hållbara vardagsmåltider? Då är vår kurs inom medveten gastronomi perfekt för dig och ditt team som arbetar med mat på skolor, ålderdomshem, förskola, personalmatsalar eller lunchrestauranger.

Varför ska du delta?

Under två dagar kommer vi ge dig praktiska tips och knep för att tillsammans med din personal höja kvaliteten på maten och stärka teamets kompetens. Vi blandar teori med praktik för att ge er en riktigt givande upplevelse av medveten matlagning.

Vad får du lära dig?

  • Inspirationsmatlagning: Lär dig nya sätt att krydda och laga maten på ett modernt sätt.
  • Grönt i fokus: Recepten under utbildningen passar olika behov och som sätter grönsakerna i centrum.
  • Modern matlagningsteknik: Nya moderna matlagningstekniker där smak och teknik är i fokus.
  • Mångsidig menyplanering: Få verktygen för att planera måltider som tillgodoser olika smaker och behov.
  • Matkemi i praktiken: Förstå grunderna i matkemi och hur det påverkar din matlagnings.
  • Näringslära och allergihantering: Grunderna inom näringslära och allergier.

Vad är syftet med utbildningen?

Vår målsättning är att öka din kunskap inom gastronomi så att du kan skapa lustfyllda, hälsosamma och hållbara vardagsmåltider. Utbildningarna inspirerar till nya arbetssätt, medvetna moderna matlagningsmetoder och måltidsglädje.


Föreläsare: Jesper Johansson, Jenny Kvick, Sara Ask
Övrigt: I priset ingår förkläde, material och recept.