Upptäck ett unikt utbildningspaket i samarbete mellan Restaurangakademien och Sjömatsfrämjandet. Varje kurs sträcker sig över två dagar och kombinerar teori med praktisk matlagning.
Utbildningen kan bokas som ett paket eller var för sig.
I 1.0 fokuserar vi på hållbarhet, artkännedom, näring, hygien och smak. Ni får uppleva en unik smakprovning av olika arter, tillagade på flera sätt.
I 2.0 ges en fördjupning i slakt, styckning, filéa, matlagningslaborationer och praktisk matlagningskemi.
Sjömat 1 – hållbarhet, artkännedom och smak
- En introduktion till sjömat
- Vad är hållbart fiske?
- Vad är utveckling framåt för ett mer hållbart?
- Artkännedom, säsong och smak
- Grunderna inom näring och hygien
- Tasting, sensorisk provning av sjömat, fisk, skaldjur och alger tillagat med olika metoder och temperaturer.
Sjömat 2 – sjömatsteknik och matlagningslaborationer
- Kunskap om olika slakt, styckning och fileings metoder
- Praktisk matlagningskemi
- Kökslaborationer om hur fisk, skaldjur och alger fungerar vid matlagning
- Vi fördjupar oss inom olika matlagningsfenomen som Maillard, emulsion, osmos etc.
Tider:
Sjömat 1.0 Dag 1 12:00 – 16:00. Dag 2 9:00 – 14:00.
Sjömat 2.0 9:00-16:00
Föreläsare: Jesper Johansson Restaurangakademien, Linda Fritiof Sjömatsfrämjandet
Övrigt: Måltider, fika, kursmaterial ingår i priset.