Sjömat 1.0

Upptäck ett unikt utbildningspaket i samarbete mellan Restaurangakademien och Sjömatsfrämjandet. Varje kurs sträcker sig över två dagar och kombinerar teori med praktisk matlagning.
Utbildningen kan bokas som ett paket eller var för sig.
I 1.0 fokuserar vi på hållbarhet, artkännedom, näring, hygien och smak. Ni får uppleva en unik smakprovning av olika arter, tillagade på flera sätt.

I 2.0 ges en fördjupning i slakt, styckning, filéa, matlagningslaborationer och praktisk matlagningskemi.

Sjömat 1 – hållbarhet, artkännedom och smak

  • En introduktion till sjömat
  • Vad är hållbart fiske?
  • Vad är utveckling framåt för ett mer hållbart?
  • Artkännedom, säsong och smak
  • Grunderna inom näring och hygien
  • Tasting, sensorisk provning av sjömat, fisk, skaldjur och alger tillagat med olika metoder och temperaturer.

Övrigt: Dag 1 inleds med lunch klockan 12:00 och slutar 16:00. Dag 2 börjar 9:00 avslutas med lunch som slutar senast 14:00.
Måltider, fika, kursmaterial ingår i priset.

Läs mer om utbildningen Sjömat 2.0

Boka båda kurserna