Sjömat 2.0

Upptäck ett unikt utbildningspaket i samarbete mellan Restaurangakademien och Sjömatsfrämjandet. Varje kurs sträcker sig över två dagar och kombinerar teori med praktisk matlagning.
Utbildningen kan bokas som ett paket eller var för sig.
I 1.0 fokuserar vi på hållbarhet, artkännedom, näring, hygien och smak. Ni får uppleva en unik smakprovning av olika arter, tillagade på flera sätt.

I 2.0 ges en fördjupning i slakt, styckning, filéa, matlagningslaborationer och praktisk matlagningskemi.

Sjömat 2 – sjömatsteknik och matlagningslaborationer

  • Kunskap om olika slakt, styckning och fileings metoder
  • Praktisk matlagningskemi
  • Kökslaborationer om hur fisk, skaldjur och alger fungerar vid matlagning
  • Vi fördjupar oss inom olika matlagningsfenomen som Maillard, emulsion, osmos etc.

Tider: Dag 1 inleds med lunch klockan 12:00 och slutar 16:00. Dag 2 börjar 9:00 avslutas med lunch som slutar senast 14:00.
Övrigt: Måltider, fika, kursmaterial ingår i priset.

Läs mer om utbildningen Sjömat 1.0