Skördetid

Möt skördetiden tillsammans med Peter Asp Jelksäter, coach i Bocuse d’Or Team Sweden.

Den svenska skördesäsongen ger oss ett rikt utbud av fantastiska råvaror. Under den här kursen kommer vi jobba med råvarorna när de är som allra bäst. Vi kommer fördjupa oss i matlagningstekniker som framhäver varje råvaras unika karaktär och arbeta efter recept som är framtagna för att lyfta råvarornas unika smaker.

Det kommer att lagas förrätter, varmrätter och desserter där du får fördjupad kunskap om råvarornas användning, tillagningsmetoder och smakvariationer.

Innehåll:

  • Råvarukunskap
  • Tillagningsmetoder
  • Smakvariationer

Ett urval av råvarorna som kommer att förekomma under kursdagen:

  • vårkyckling
  • Sensommarskörd – vad grönsakslandet & fruktträden har att erbjuda
  • Färska bär
  • Krondill, kantareller

Föreläsare: Peter Asp Jelksäter
Övrigt: I priset ingår förkläde, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.
Välkommen 16:30 för en enklare måltid innan kursen börjar.

Fler spännande kurser med säsongsfokus

Hållbar matlagning

Hållbar matlagning med Elvira 7-8/10

Detta är en kreativ och klimatsmart matlagningskurs riktad till dig som är nyfiken på att lära dig mer om biologisk mångfald och jordhälsa.

Skog och vilt

Skog och vilt 23/10

Den svenska höstsäsongen med råvaror från skogen och havet ger oss fantastiska förutsättningar att skapa spännande rätter och smakkombinationer. Under den här kursen kommer vi jobba med råvarorna när de är som allra bäst.

Rödbetor med blast

Råvara, säsong & hantverk med Albin

Möt kocken Albin Edberg. Genom att ta fram sina favoritråvaror för säsongen kommer Albin att guida dig i hantverk och tekniker som passar just dessa.