Thailändska köket

Gillar du hetta och aromatiska kryddor? Är du en flitig användare av morteln och wokpannan? Detta är kursen för dig som brinner för thailändska matlagning! Det thailändska köket är influerat av bland annat Kina, Burma och Malaysia och karaktäriseras av smakbalanser mellan hetta, syra, sötma, sälta och beska.

Under kursens gång lär du dig om olika smaksättningar i både klassiska och moderna thailändska rätter. Hur gör man en riktigt bra currypasta? Vad används pandanblad, stinky bean, sticky rice, ärtaubergine och räkpasta till? Grunderna i thaiköket utgörs av en variation av fermenterade såser, het chili, aromatiska örter, syrlig citrus och krispigt rostat ris samt nötter. Efter kvällen kommer du gå hem fylld av dofter, smaker och träningsvärk av allt mortlande!

Föreläsare: Tove Nilsson
Övrigt: I priset ingår förkläde, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.
Välkommen 16:30 för en enklare måltid innan kursen börjar.

Thao Nguyen Askling

Vietnamesiska köket

Inspirerande kurs med Thao Nguyen Askling

Är du redo för att dyka djupt in i vietnamesisk matlagning och upptäcka en värld av fantastiska smaker? I vår vietnamesiska matlagningskurs kommer du att guidas genom autentiska recept direkt från Saigon, Vietnam. Kursen bjuder på en spännande resa där du får lära dig laga traditionella rätter med fräscha och annorlunda ingredienser.