Hitta – identifiera – plocka – smaka
Vill du fördjupa dina kunskaper om våra nordiska svampar? Den här utbildningen ger dig en unik möjlighet att upptäcka svamparnas rike på djupet – från artkännedom och smakvariationer till tillagnings- och konserveringsmetoder.
Innehåll:
- Svamparnas rike – en introduktion
- Råvarukunskap, artkännedom och säsonger
- Ätliga, giftiga och förväxlingssvampar
- Var och i vilken miljö växer olika svampar
- Tillagnings- och konserveringsmetoder
- Smakupplevelse och sensorik
- Svampplockning och artkunskap i fält
Kursupplägg:
Fyra tillfällen mellan april ochseptember, där teori och praktik varvas:
- 2 april, kl. 09:00–12:00 – på Restaurangakademien
- 7 maj, kl. 09:00–12:00 – på Restaurangakademien
- 20 augusti, kl. 09:00–12:00 – på Restaurangakademien
- 17 september, kl. 09:00–15:00 – Fältdag med svampplockning, tillagning och avslutande måltid
Föreläsare: Lotta Ekberg Johan Jakobsson, Jesper Johansson,
Datum: 2/4, 7/5, 20/8, 17/9
Tid: 9:00-12:00 (utom 17/9 som är 9:00-15:00