Våra bästa matsvampar

Hitta – identifiera – plocka – smaka

Vill du fördjupa dina kunskaper om våra nordiska svampar? Den här utbildningen ger dig en unik möjlighet att upptäcka svamparnas rike på djupet – från artkännedom och smakvariationer till tillagnings- och konserveringsmetoder.

Innehåll:

  • Svamparnas rike – en introduktion
  • Råvarukunskap, artkännedom och säsonger
  • Ätliga, giftiga och förväxlingssvampar
  • Var och i vilken miljö växer olika svampar
  • Tillagnings- och konserveringsmetoder
  • Smakupplevelse och sensorik
  • Svampplockning och artkunskap i fält

Kursupplägg:

Fyra tillfällen mellan april ochseptember, där teori och praktik varvas:

  • 2 april, kl. 09:00–12:00 – på Restaurangakademien
  • 7 maj, kl. 09:00–12:00 – på Restaurangakademien
  • 20 augusti, kl. 09:00–12:00 – på Restaurangakademien
  • 17 september, kl. 09:00–15:00 – Fältdag med svampplockning, tillagning och avslutande måltid

Föreläsare: Lotta Ekberg Johan JakobssonJesper Johansson,
Datum: 2/4, 7/5, 20/8, 17/9
Tid: 9:00-12:00 (utom 17/9 som är 9:00-15:00