Välkommen till en unik utbildning som tar dig in i vinvärldens mest naturliga delar – naturvin, eller low intervention wine, ett begrepp som blir allt vanligare. Här får du lära dig vad som händer när vin får utvecklas med så lite mänsklig inblandning som möjligt.
Under fyra tillfällen får du fördjupa dig i hur vin tillverkas med fokus på druvan och dess växtplats. Vi undersöker hur minimal påverkan i både odling och vinframställning kan forma det färdiga vinet och jämför olika metoder för att framhäva vinets naturliga karaktär. Genom både teori och provning får du en djupare förståelse för begrepp som ”orangevin”, ”ofiltrerat vin” och ”skalmacerering”.
Vi tar även upp hållbarhet och naturliga arbetssätt, och hur dessa påverkar vinets unika smak. Kursen är perfekt för dig som vill förstå vin på ett djupare sätt, där varje glas berättar sin egen historia.
Från utbildningsprogrammet:
- Dag 1: The sound of soil – Filosofi, teknik och odling
- Dag 2: Skalkontakt – Metoder och termer inom naturvin
- Dag 3: Sans filtration – Ofiltrerade viner och deras smaker
- Dag 4: Moget och lagrat – Hur lagring påverkar vinets karaktär. Mat & vin i kombination
Datum: 7/5, 14/5, 15/5, 21/5 klockan 9:00-13:00
Kursledare: Niklas Bergqvist, Ulrika Karlsson, Mattias Dahl
Övrigt: I priset ingår kursmaterial, viner, lunch och fika.
Vill du veta mer om Low intervention wine?
Vi träffade Plato, sommelier på Savant Bar för att prata om begreppet och varför det är så spännande att jobba med.