Naturvin – Low Intervention Wine

Välkommen till en heldag med naturvin. Upptäck vin i sin mest naturliga form! Under den här kursen utforskar vi naturvin och vad som händer när vin får utvecklas med minimal mänsklig inblandning.

Du får lära dig om druvans betydelse, hur odling och vinframställning utan tillsatser påverkar smaken och vad begrepp som ”orangevin”, ”ofiltrerat vin” och ”skalmacerering” innebär. Genom teori och provning får du en djupare förståelse för vinets naturliga karaktär.

Vi diskuterar också hållbarhet och naturliga metoder – och hur de bidrar till vinets unika uttryck.

Datum: 20/5 klockan 9:00-16:00
Kursledare: Ulrika Karlsson
Övrigt: I priset ingår kursmaterial, viner, lunch och fika.

Plato sommelier på savant bar i Stockholm

Vill du veta mer om Low intervention wine?

Vi träffade Plato, sommelier på Savant Bar för att prata om begreppet och varför det är så spännande att jobba med.

Fler intressanta dryckeskurser

Vingård i Italien

Masterclass Italien, mer än Barolo och Brunello

Under den här masterclassen provar vi oss igenom Italiens dolda vinskatter, från mousserande viner och eleganta söta varianter till strukturerade röda med lagringspotential som kan mäta sig med de klassiska stjärnorna. Här får du upptäcka både charmigt läskande viner att njuta unga och de mer komplexa, lagringsdugliga som bjuder på en rik smakupplevelse.

Lars Trogen

Masterclass Loire med Lars Trogen

Följ med på en smakresa genom en av Frankrikes mest dynamiska vinregioner! Upptäck Loiredalens mångfald – från klassiska viner till progressiva nytolkningar. Lär dig mer om druvor, terroir och vinmakning i framkant.

Masterclass – En studie i Chablis

Fördjupa dig i Chablis – en av världens mest berömda regioner för Chardonnay. Lär dig om vinets historia, klimat, och unika smakprofil under ledning av Michel Jamais. Perfekt för dig som vill fördjupa din kunskap om Chablis. Vi blandar teori med provningar.

Vinglas med dryck i olika färger

Mat & vin i kombination

Att hitta den perfekta harmonin mellan mat och vin är en konst. Du får praktisk och teoretisk kunskap om hur grundsmaker påverkar vinets karaktär och hur du kan kombinera mat och vin. Kursens utmaning blir att skapa rätter utifrån tilldelade viner, där improvisation och kreativitet är nyckeln.