Sommelier A, WSET level 2, 6,5 dagar, Malmö

Det här är Sommelierutbildningens första steg mot att bli diplomerad sommelier. 

Det här är en kurs som passar dig som älskar vin och vill ta ditt intresse till en ny nivå. Under kursen kommer du utforska vinprovningsmetodik och lära dig beskriva vin på djupet. I denna kurs ingår WSET Level 2.

Kursen omfattar:

  • Provningsmetodik och sensorik. Hur man smakar och beskriver vin med hjälp av WSET Level 2 Systematic Approach to Tasting Wine® (SAT). 
  • Hur miljöfaktorer, druvodling, vinframställning och mognad påverkar stilen och kvaliteten på viner.
  • Hur druvsorter och vinframställningsprocesser påverkar stilar av vin, Mousserande viner och starkviner. 
  • EU-lagstiftning för vin. 
    Grundläggande märkning och termer som används för att ange ursprung, stil och kvalitet.  
  • Dryckeshistoria.  
  • Grundbegrepp och processer för lagring samt servering av vin. 
  • Introduktion till mat- och vin i kombination. 
  • Provningar av viner under handledning.  

Efter avslutad kurs kommer du att vara en mer säker vinprovare som kan beskriva och jämföra stilarna hos viner som produceras av internationellt och regionalt viktiga druvsorter. Du kommer att veta hur man tolkar vinetiketter från de viktigaste vinproducerande regionerna i världen och hur man lagrar, serverar, smakar och kombinerar viner för att få ut det bästa av valt vin.

Om utbildningen

Datum: 7/4, 28/4, 5/5, 12/5, 19/5, 26/5, 2/6
Tid: kl. 09:00-16:00 alla dagar (utom 2/6 9:00-12:00)
Plats: HighCourt, Malmöhusvägen 1
Kursledare: Anders Öhman, Ulrika Karlsson
Examination: WSET Level 2 vid godkänt prov. För att få Restaurangakademiens Sommelierdiplomering krävs godkänt betyg på hela Sommelierutbildningen
Förkunskaper: Inga
Ingår i priset: Lunch, fika, kursmaterial, all dryck, examination
Pris: 12 490kr