Boka tidigt-erbjudande! Boka innan den 1/7 2025 och få en jubileumskniv från Global, värde 1199 kr, på köpet. Ange OST i övrigt-rutan när du bokat
Diplomerad fromager
Ost är ett livsmedel som funnits på våra bord sedan urminnes tider och är känt för sin hållbarhet och mångfald. Vi stöter ofta på ost i olika sammanhang, former och skepnader. Men hur mycket kan du egentligen om historian och kulturen bakom den?
Vår ostbildning är utformad för dig som vill fördjupa dina kunskaper inom ost och dess värld. Utbildningen passar utmärkt för dig som arbetar inom kök, café, matsal, vinbar, butik, delikatessdisk eller som säljare. Du bör även vara allmänt intresserad av ost och vill fördjupa dina kunskaper inom ämnet.
I utbildningen fokuserar vi främst på ostprovningar och grundläggande teori. Vi djupdyker även i områden så som bete, mjölkdjur, mjölksort, tillverkningstekniker och skillnaderna mellan olika lagringslängder. Du kommer lära dig om ost och dryck i kombination. Utbildningen avslutas med ett skriftligt teoriprov som ligger till grund för en praktisk examen och diplomering. Efter klarad examination är du diplomerad fromage genom Restaurangakademien.
Ostutbildningens innehåll:
Under utbildningen får du ta del av en omfattande kursplan som täcker alla aspekter av ost:
Tillfälle 1 9/9
- Välkomna och introduktion
- Sensorik och smakövningar Jesper Johansson
- Terroir, ostkultur, historia, djurens och mjölkgårdarnas roll
- Mjölkprovning
- Nordiska ostar, Klassiker och gårdsmejerier
- Kultur och historia, regioner märkning, provning av nordiska ostar
Tillfälle 2 16/9
- Affinörens roll
- Hur tillverkas och lagras ost
- Italienska ostar
- Kultur och historia, regioner märkning, provning av italienska ostar
Tillfälle 3 23/9
- Ostfamiljerna/kategorier och säsong
- Franska ostar
- Kultur och historia, regioner märkning, provning av franska ostar
- Schweiz och övriga världen
Tillfälle 4 30/9
- Osthandlaryrket och osthantering
- World Cheese Award, bedömning av ost
- Spanska och Portugisiska ostar
- Kultur och historia, regioner märkning, provning av spanska ostar
Tillfälle 5 7/10
- Examination: Sensorisk bedömning – blindprovning
- Examination: Teori
- Ost och dryck i Kombination
- Bubbel och diplomutbildning
Kursinformation
Datum: 9/9, 16/9, 23/9, 30/9, 7/10
Plats: Möllans Ost, Bergsgatan 32, Malmö
Tid: Alla dagar 9:00-16:00
Föreläsare: Under utbildningens gång får du ta del av vårt breda nätverk av kunniga föreläsare och välkända experter inom ost. Lär känna våra föreläsare bättre här.
Övrigt: I utbildningen ingår mat, dryck, kursmaterial och diplom efter avlagt teoriprov. Vi har inte möjlighet att anpassa våra utbildningar efter allergier eller specialkost.
Boka tidigt-erbjudande!
Boka innan den 1/7 2025 och få en jubileumskniv från Global, värde 1199 kr, på köpet. Ange OST i övrigt-rutan när du bokat