Välkommen till en unik kväll med Jessie Sommarström, Nobelkocken 2024! 

Upplev gastronomi i världsklass 

Restaurangakademien bjuder in till en exklusiv middag med Jessie Sommarström, ansvarig kock för Nobelfesten 2024 och en av Sveriges mest framstående kockar. Denna kväll erbjuder en unik chans att få höra Jessie berätta om sin matfilosofi och sin resa inom gastronomin, samtidigt som du njuter av en 3-rätters meny inspirerad av menyn från Nobelfesten 2024. 

Kvällens höjdpunkter

  • Specialkomponerad 3-rätters meny – Inspirerad av Jessie Sommarströms Nobelfestmeny 2024. Desserten är skapad av årets Nobeldessertkock, Frida Bäcke. 
  • Omsorgsfullt utvalt dryckespaket – Varje rätt ackompanjeras av noggrant matchade drycker för en perfekt smakupplevelse. 
  • Inspirerande samtal med Jessie Sommarström – Kvällen inleds med champagne och snacks medan Jessie delar med sig av sin matfilosofi, tankarna bakom kvällens meny och sina erfarenheter från Nobelfesten. 
  • Community tables – Middagen serveras vid gemensamma bord, vilket skapar en värmande och social stämning där du får möjlighet att dela upplevelsen med andra matälskare. 

Detaljer: 

Plats: Restaurangakademien, kök och matsal, Rökerigatan 4, Slakthusområdet, Stockholm 
Datum: Torsdagen den 8 maj 2025 
Tid: 18:00 – 21:30 
Pris: 2 995 kr per person inklusive moms

Säkra din plats nu Platserna är begränsade och först till kvarn gäller. Missa inte chansen att uppleva en kväll i toppklass med Jessie Sommarström och smakerna från Nobelfesten.

Om Jessie Sommarström: 

Jessie är en pionjär inom gastronomi och hållbar matutveckling, till vardags arbetar hon på Sodexo AB. Jessies meritlista är imponerande och inkluderar bland annat: 

  • Hedersdoktor vid Samhällsvetenskapliga fakulteten, Umeå universitet (2024) för sitt enastående engagemang för hållbar och innovativ gastronomi. 
  • Årets Förebild vid Svenska Gastronomipriset (2024). 
  • Kockarnas Kock vid Svenska Gastronomipriset (2023). 
  • Gastronomiska Akademins Guldmedalj (2023) för utomordentliga insatser i svensk matkultur. 
  • Vinnare av Årets Kock (2022). 

Jessie blev en stor snackis vid Nobelfesten 2024, där hennes moderna kulturgröt på klippt korn imponerade stort. 

Om Restaurangakademien 

Restaurangakademien är en gastronomisk mötesplats som i 40 år har utbildat och inspirerat Sveriges sommelierer, kockar, konditorer och matälskare. I år fyller vi 40 år och popup-middagen med Jessie är ett nedslag i firandet.